NTRR ondersteunt (bouw)technische projecten met de inzet van de juiste kennis en kunde. Al onze projectmanagers en bouwbegeleiders hebben gedegen kennis en ervaring. Via NTRR Cafés ontwikkelen we deze kennis: borrels met inhoud. Ook opdrachtgevers en relaties zijn daarbij van harte welkom.


Op 3 februari 2020 vertelde Bas Wolse van Druchtman & partners over de zachte kant van BIM en samenwerken in de bouw.Want hoe verandert BIM het bouwproces, de onderlinge samenwerking en afhankelijkheden? Verschillende disciplines binnen het bouwproces gaan gelijkwaardiger met elkaar om dan vroeger. De onderaannemer zit nu aan tafel met de opdrachtgever, de facilitair manager overlegt met de hoofdaannemer, de brandveiligheidsadviseur legt de adviezen neer voor de eindgebruiker. BIM zorgt ervoor dat we eerder met elkaar moeten samenwerken. Dat verandert het spel voor iedereen: architecten, aannemers, opdrachtgevers, bouwbegeleiders en facilitair managers.


De lezing over de ‘zachte kant’ in een harde wereld leverde verfrissende inzichten en praktische handvatten op. En gezelligheid, zoals te zien op deze impressie.


Wil je ook een keer bij een NTRR Café zijn, meld je dan aan via info@ntrr.org.