BIM regisseur – Den Haag

By 2 mei 2022 juli 2nd, 2022 Bouwkunde, Vacatures

Introductie

Als BIM-regisseur beschik je over leidinggevende en organisatorische vaardigheden en samenwerkingsrelaties tot stand kunnen brengen. Je bent goed op de hoogte van de  actuele ontwikkelingen in het vakgebied en in staat om te beoordelen hoe deze kunnen worden vertaald naar de praktijk van de organisatie en de uitvoering van de bouwprojecten die met BIM worden uitgevoerd.

Organisatie

NTRR: Bouw op kennis en ervaring!

NTRR is een advies-bouwmanagementbureau met focus op vastgoed. Onze opdrachten vind je op het vlak van het nieuw- en verbouwprojecten en beheer van de gebouwen, gebouw gebonden (technische) installaties, terreinen en gronden zowel in de fase van (tijdelijk) gebruik als leegstand.

Functie

Met regelmaat bezoek je de projectlocatie. Het is ook mogelijk om enkele dagen per week thuis te werken.

Als BIM regisseur ben je verantwoordelijk voor de regie van het gehele integrale BIM proces, van ontwerpfase tot en met de uitvoerings- en beheerfase. Je geeft sturing aan het BIM proces, stelt het BIM projectplan op, organiseert BIM overleggen en bewaakt de kwaliteit van de, door diverse partijen aangeleverde, BIM modellen. Je zorgt ervoor dat het model ook tijdens de realisatie fase up-to-date blijft. Verder ondersteun je en adviseer je het projectteam in het gebruik van het BIM model. Je denkt mee over hoe dit het beste in de praktijk kan worden ingevuld. 

Als ‘spin in het web’ zorg je ervoor dat al je (interne en externe) collega’s van de meest up-to-date informatie zijn voorzien. Als ambassadeur stimuleer je hen om vanuit het BIM model te gaan ‘samen’ werken. Communicatief en proactief zijn eigenschappen die jou niet vreemd in de oren klinken. Ook heb je, als ondernemende persoonlijkheid, geen moeite om je ergens in ‘vast te bijten’. In samenwerking met de projectmanager en de verschillende disciplines, zoals constructie, installaties, civiele techniek en architectuur, formuleer je BIM-doelen, -eisen en randvoorwaarden. Deze doelen kunnen door de klant worden aangeleverd, of binnen het projectteam worden opgesteld. Je begeleidt en documenteert het hele proces vervolgens in het door jou opgestelde BIM-uitvoeringsplan dat toegankelijk is voor alle betrokken projectteamleden. Gedurende het project controleer je of er gewerkt en geleverd wordt conform het BIM-uitvoeringsplan. Ook voer je multidisciplinaire model validaties en clash detecties uit, hierover rapporteer je naar de projectmanager en het projectteam.

Ten behoeve van een groot en uniek project dat zich momenteel van de DO fase naar de TO fase begeeft speel jij als BIM regisseur een hele belangrijke rol.

Functie eisen

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie, beschik je minstens over het volgende:

Afgeronde hbo- of WO-opleiding (of vergelijkbaar), bijvoorbeeld richting bouwkunde of installatietechniek;

Ervaring met het vormgeven en begeleiden van het BIM proces (BIM protocol, BIM uitvoeringsplan en BIM basis ILS);

Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op BIM gebied;

Op software-gebied heb je de volgende ervaring; Ervaring met opbouw van BIM modellen (o.a. Autodesk Revit), ervaring met het verrichten van Clashdetectie en controle op kwaliteit van BIM modellen (Solibri Office)

Het is mooi meegenomen wanneer je ervaring in ontwerp-, werkvoorbereidings- en uitvoeringsfase van grote en complexe utiliteitsprojecten; momenteel bevind het project zich aan het begin van de TO fase;

Ervaring met opleveren van modellen conform RBS (RVB BIM Specificatie);

Als je ervaring hebt met het programmeren en automatiseren van het modelleren (o.a. Dynamo) dan is dat een pré;

Ook als je ervaring hebt met System Engineering en LEAN.

Aanbod

Zoals eerder geschreven gaat het hier om een uniek project. Nooit eerder uitgevoerd en van lange duur;

Start medio juni of zo spoedig mogelijk (in overleg te bepalen) en voor de initiële duur van 18 maanden;

Mogelijke verlengingen;

Standplaats Den Haag;

Full time.

Een goed bereikbare werkplek op kantoor.

Inlichtingen

Herkent u zichzelf in bovengenoemd profiel en wilt u meer informatie over de functie? Dan kunt u contact opnemen met Mark Woudstra. Hij is bereikbaar op m.woudstra@ntrr.org