Senior Projectmanager Huisvesting – Zwolle

  • 0
  • 28 januari 2019

Introductie

Als Senior Projectmanager fungeer je als projectmanager en gedelegeerd opdrachtgever bij zeer complexe en grote huisvestingsprojecten. Durf je de uitdaging aan?

Organisatie

Onze klant is een landelijk overheidsorgaan. De dienst Facility Management is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de organisatie en de uitvoering van onder andere de aanbestedingen voor huisvesting. Voor huisvesting heeft onze klant een marktvisie ontwikkeld die de ambitie beschrijft ten aanzien van de wijze waarop ze willen samenwerken met de markt aangaande de huisvestingsopgave in de komende tien jaar.

Functie

De sector Huisvesting maakt deel uit van de dienst Facility Management. De sector Huisvesting bestaat uit vier onderdelen: Ruimtemanagement, Projectmanagement, Technisch beheer en het Uitvoeringsprogramma. De sector Huisvesting faciliteert bij de realisatie van haar huisvestingsbehoefte op zowel functioneel, financieel als technisch gebied.

Verantwoordelijkheden

Als Senior Projectmanager fungeer je als projectmanager en gedelegeerd opdrachtgever bij zeer complexe en grote huisvestingsprojecten. Deze projecten raken de koers en strategie van de organisatie en tegengestelde belangen, politiek-bestuurlijke gevoeligheden, landelijk doorwerkende consequenties en beïnvloeding van meerdere werkterreinen zijn aan de orde.

Als Senior Projectmanager geef je sturing en zorg je voor een projectuitvoering conform een standaard procesaanpak gebaseerd op Prince2. Nadat je een projectopdracht hebt ontvangen, ben je verantwoordelijk voor het integrale proces van opdracht tot en met projectoplevering. Hierbij geef je operationele sturing aan Deelprojectleiders, Project-Controllers en Projectmanagement ondersteuners, regisseer en coördineer je de samenwerking met interne en externe specialisten. Je draagt zorg voor het bevorderen van de deskundigheid van collega’s, beoordeelt documenten, waaronder de business case en het Project Initiatie Document (PID), en ontwikkelt specialistische methoden en technieken. Als Senior Projectmanager leg je verantwoording af aan de Stuurgroep Huisvesting per Eenheid en rapporteer je periodiek aan de Teamchef Projectmanagement en het Uitvoeringsprogramma.

Vakmatige taken

De vakinhoudelijke taken betreffen onder meer:

– Fungeren als Senior Projectmanager en gedelegeerd opdrachtgever van complexe huisvestingsprojecten vanaf €20 miljoen;

– Sturen op een efficiënt en effectief projectresultaat door het analyseren, monitoren en evalueren van de kwaliteit, duurzaamheid en organisatie-rendement van huisvestingsprojecten en de daaraan onderliggende programma’s;

– Ontwikkelen van onderdelen van het vakgebied zoals aanbesteding strategieën, marktstrategieën en projectmanagement technieken;

– Bevorderen van de deskundigheid van collega’s door vanuit specialisatie kennis en vaardigheden over te dragen. Tevens beoordeel je als mentor de vak volwassenheid van collega’s. Dit is een essentieel onderdeel van de functie;

– Initiëren, onderhouden en regisseren van relevante interne en externe netwerken.

Leidinggevende taken

Leiding geven aan projectteams op het terrein van huisvesting, van initiatiefase tot en met nazorg.

Contacten

Belangrijkste stakeholders:

– Eenheidsleiding;

– MT Sector Huisvesting;

– Medewerkers binnen team Projectmanagement, Ruimtemanagement, Technisch Beheer en het Uitvoeringsprogramma;

– Quality Board;

– Stuurgroep Huisvesting per Eenheid;

– Facilitaire Services;

– Overige onderdelen binnen dienst Facility Management waaronder Inkoop Management en Producten en Diensten Management;

– Burgemeesters en wethouders;
- Overige externe partijen zoals aannemers, architecten en adviseurs.

Inzet in de lijn of project

Het betreft tijdelijke extra capaciteit binnen het team Projectmanagement. Als Senior Projectmanager word je ingezet op projecten, en mogelijk op een coördinatierol van een cluster projecten.

Functie eisen

Opleiding

Wij vragen van jou minimaal academisch werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in de richting van Technische Bedrijfskunde, Bouwkunde, Civiele Techniek of gelijkwaardig.

Werkervaring

– Aantoonbare meerjarige ervaring met het zelfstandig realiseren en aansturen van zeer complexe en grote huisvestingsprojecten;

– Aantoonbare meerjarige ervaring met het managen van besluitvormingsprocessen in complexe politiek-bestuurlijke omgevingen;

– Aantoonbare ervaring met diverse moderne bouworganisatievormen;

– Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vastgoed en hebt laten zien deze ontwikkelingen te kunnen vertalen naar bouw- en vastgoedactiviteiten;

– Kennis van relevante wet- en regelgeving;
- Inhoudelijke kennis en vaardigheden omtrent projectmatig werken (Prince2); – Getraind in en ervaring met coaching van medewerkers.

Competenties

Naast het uitvoeren van jouw werkzaamheden, draag je graag bij aan de grote opgave waarvoor we staan omtrent onze huisvestingsportefeuille en aan het opbouwen van onze organisatie. Wij zoeken ervaren professionals die onder hoge druk snel het dynamische speelveld kunnen overzien, zich onderwerpen snel eigen weten te maken, daarop passende strategieën weten te ontwikkelen en daarbij de juiste mensen weten te betrekken.

Als Senior Projectmanager straal je natuurlijk overwicht en leiderschap uit en kan je omgaan met weerstand en complexiteit. Je kunt goed samenwerken, hebt gevoel voor de omgeving en het maatschappelijk belang waarvoor de politieorganisatie werkt. Daarnaast beschik je over een sterk analytisch vermogen, ben je resultaatgericht, flexibel (geen 9-tot-5-mentaliteit) en beschik je over een gezonde dosis humor.

Vereiste (gedrags)competenties:

– Politiek-bestuurlijke sensitiviteit; – Organisatie sensitiviteit;
- Analytische vaardigheid;
- Resultaatgericht;

– Besluitvaardigheid;
- Netwerkvaardigheid.

Aanbod

Een uitdagend project bij een mooie opdrachtgever. Projectduur is tot einde van het jaar met de mogelijkheid van 2×12 maanden verlenging.

Inlichtingen

Herkent u zichzelf in bovengenoemd profiel en wilt u meer informatie over de functie? Dan kunt u contact opnemen met Henk van Wessel. Hij is bereikbaar op +31 (0)15 737 0318

Sollicitatie

Herkent u zichzelf in bovengenoemd profiel en wilt u solliciteren? Dan ontvangen wij graag uw cv en motivatie! Deze kunt u sturen naar h.vanwessel@ntrr.org. Of klik op “solliciteren”. Na het invullen van uw gegevens, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.